Λίστα Αγαπημένων 0

Τζίνσενγκ Κόκκινο Ρίζα - 100γρ

62,46€

  • Κωδικός Προϊόντος: V-1359
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Χωρίς ΦΠΑ: 62,46€

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Ο όρος ginseng αναφέρεται σε διάφορα είδη του γένους Panax της οικο­γένειας Araliaceae. Τα δύο πιο γνωστά είναι το ασιατικό ginseng (Panax Ginseng), του οποίου ποικιλίες είναι το κινεζικό και το κορεατικό, και το αμερικανικό ginseng (Panax quinquefolius).
Το όνομα «Ginseng» έχει κινεζική προέλευση και ετυμολογικά σημαίνει «ανθρώπινη ρίζα», εξαιτίας του χαρακτηριστικού διχαλωτού σχήματος που έχει η ρίζα του, η οποία θυμίζει ανθρώπινα πόδια. Όσο για το βοτανολογικό του όνομα «Panax», προέρχεται από την ελληνική λέξη «πανάκεια». Το Τζινσενγκ (ή Γκινσενγκ), λέγεται και “Ρίζα της ζωής”, το βρίσκουμε σε ολόκληρο σχεδόν το Βόρειο Ημισφαίριο, τη Βόρεια Αμερική και την Ανατολική Ασία. Το φυτό μπορεί να φθάσει σε ύψος από 30 ως και 70 εκατοστά. Ανθοφορεί μετά τα πρώτα δύο χρόνια, γίνεται πλήρες φυτό στα πέντε και συλλέγεται για τη ρίζα του στα έξι. Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, χρησιμοποιείται για περισσότερα από 2.000 χρόνια και πολλοί λαοί, ανάμεσά τους και οι αρχαίοι Έλληνες, το θεωρούσαν φάρμακο για όλες τις αρρώστιες. Αποτελεί και σήμερα ένα από τα πιο διαδεδομένα βότανα στον κόσμο και οι τονωτικές και ευεργετικές ιδιότητές του το κατατάσσουν στα σημαντικότερα φυσικά βοηθήματα για την τόνωση του ανθρώπινου οργανισμού.


ΙΣΤΟΡΙΑ
To Τζινσενγκ φαίνεται να ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη Κίνα πριν από 5.000 χρόνια. Αν και οι επιστήμονες εκτιμούν πως η ρίζα του φυτού αποτέλεσε, σε πρώτη φάση, μόνο τροφή για τον πληθυσμό, οι Κινέζοι σύντομα ανακάλυψαν τις αναζωογονητικές, για τον ανθρώπινο οργανισμό, ιδιότητες του. Μέχρι τον 3ο αιώνα π.Χ. η ζήτηση για Τζινσενγκ μεγάλωσε τόσο πολύ, ώστε η ρίζα του φυτού άρχισε να αποτελεί σημαντικό αντικείμενο εμπορικής συναλλαγής. Περιοχές όπως είναι η σημερινή Κορέα, κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο πολύτιμο Κινέζικο μετάξυ απλά και μόνο συλλέγοντας και προσφέροντας άγριο Τζινσενγκ. Στις αρχές του 17ου αιώνα η ζήτηση για Ginseng έφτασε πλέον σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να ξεκινήσει η εντατική και συστηματική καλλιέργεια του στην Ασία. Στην Αμερική η πορεία του Τζινσενγκ ακολούθησε την ίδια "ξέφρενη" πορεία. Το 1716 ένας ιερέας - έχοντας μάθει για τη ζήτηση για Ginseng στη Κίνα - άρχισε να αναζητεί τη ρίζα στην Αμερικάνικη Ήπειρο. Η ρίζα εντοπίστηκε στο Καναδά και μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα τα "φυσικά αποθέματα" είχαν εξαντληθεί. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει και στην Αμερικάνικη Ήπειρο η συστηματική καλλιέργεια του φυτού. Πηγές αναφέρουν πως το (άγριο) Ginseng έφτασε στο σημείο της "εξαφάνισης" του τόσο στην Ασία όσο και την Αμερική.
Ιστορικά το Ginseng χρησιμοποιήθηκε από τους Κινέζους για την τόνωση του οργανισμού - η χρήση του σήμερα παραμένει σχεδόν ίδια. Οι Κινέζοι θεωρούσαν πως το Τζινσενγκ "προσαρμόζει" τη δράση του ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου (προσαρμογενή αποτελέσματα) - λ.χ. θεωρούσαν πως λειτουργεί "ενισχυτικά" σε νεαρούς, υγιείς οργανισμούς, "αναζωογονητικά" και "τονωτικά" σε ασθενείς και ηλικιωμένους και "κατασταλτικά" σε αδύναμους οργανισμούς που βρίσκονται κάτω από ισχυρό "σοκ".


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Η βασική ομάδα δραστικών συστατικών του ginseng είναι τα ginsenosides, στα οποία, σύμφωνα με τους ερευνητές, οφείλονται οι ευεργετικές του επιδράσεις, δηλαδή η τονωτική, αντιφλεγμονώδης, αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση του. Το ginseng θεωρείται εξαιρετική προσαρμοσιογόνος ουσία, που σημαίνει ότι επαναφέρει την ισορροπία του οργανισμού.


ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Συνεισφέρει στη γενική ζωτικότητα και θεωρείται χρήσιμο για την βελτίωση της γενική υγείας, ενίσχυση της φυσικής αντοχής και μια αποτελεσματική ανακούφιση από εξάντληση, σωματική και ψυχική, πονοκεφάλους και άγχος.

Αποτελεί φυσικό “βιάγκρα”, καθώς επιτυγχάνει τη διέγερση της σεξουαλικότητας, της λίμπιντο και την διατήρηση μια ικανής στύσης για ερωτική συνεύρεση.

Ακόμα, αναφέρεται η ενίσχυση της πνευματικής διαύγειας και αυτοσυγκέντρωσης, η επιβράδυνση της γήρανσης και η τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Διεγείρει και ταυτόχρονα ηρεμεί το κεντρικό νευρικό σύστημα, αυξάνει τη μεταβολική δραστηριότητα και ανεβάζει την αρτηριακή πίεση και τη φέρνει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Χρησιμοποιείται σε αδυναμία και γενική εξασθένηση του οργανισμού και σε κατάθλιψη που προέρχεται από αυτήν.

Ελαττώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τα επίπεδα της χοληστερίνης.


ΧΡΗΣΗ
Παρασκευάζεται ως αφέψημα. Ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρό βότανο σε ένα φλιτζάνι νερό και το σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Μπορούμε να πίνουμε μέχρι 3 φλιτζάνια τη μέρα.

 

Προσοχή!

Οι ιδιότητες που έχει το κάθε βότανο, το καθιστά σύμμαχό μας στην αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών.

Όμως η υπερκατανάλωση μπορεί να φέρει ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Γι αυτό τον λόγο θα πρέπει πάντα να ρωτάτε τον γιατρό σας πριν από τη λήψη κάθε βοτάνου.

Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή.

Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.