Ο παραδοσιακός μύλος πιπεριού ALEXANDER έχει μεταλλικό μηχανισμό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αλέσει κόκκους πιπεριού η αποξηραμένα μπαχαρικά (όχι αλάτι ή μαλακούς σπόρους, όπως σιτάρι). Για να εισάγετε τους κόκκους πιπεριού, ξεβιδώστε το παξιμάδι στο πάνω μέρος του μύλου και αφαιρέστε το καπάκι. Βάλτε τους κόκκους στο μύλο και επανατοποθετήστε το καπάκι και το παξιμάδι. Για να ανοίξετε τον μύλο, τραβήξτε το κάτω μισό μέρος από το επάνω μισό μέρος. Μπορείτε να αλέσετε πιπέρι απ’ ευθείας στο πιάτο ή να μαζέψετε το αλεσμένο προϊόν στο κάτω μέρος του μύλου. Μπορείτε να επιλέξετε το πάχος άλεσης, ρυθμίζοντας κατάλληλα τη βίδα που βρίσκεται στο κάτω μέρος του μηχανισμού. Για πιο ψιλή άλεση γυρίστε τη βίδα δεξιόστροφα. Πριν χρησιμοποιήσετε τον μύλο για πρώτη φορά, αλέστε μερικούς κόκκους και πετάξτε το προϊόν, για να καθαρίσετε τον μηχανισμό.
*Σε καμία περίπτωση μην καθαρίσετε τον μύλο με νερό.