Wish List 0

Βούτυρο Κακάο (Βρώσιμο) - 100γρ

7.84€

  • Product Code: L-1203
  • Availability: In Stock
  • Ex Tax: 7.84€

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Βούτυρο Κακάο (Cocoa Butter) ,προέρχεται από την επεξεργασία των σπόρων του φυτού Theobroma cacao, γνωστό στην Ελλάδα ως κακαόδεντρο.

Υπάρχουν ιστορικά στοιχεία που δείχνουν πως οι σπόροι του Κακάο χρησιμοποιούνται από το 1900 π.Χ., ενώ το όνομα του προέρχεται από τη λέξη cacahuatl, με την οποία περιέγραφαν το φυτό οι Αζτέκοι.

Το Βούτυρο Κακάο άρχισε ουσιαστικά να χρησιμοποιείται από το 1828, όταν ο Ολλανδός Casparus van Houten επινόησε μία υδραυλική πρέσα για την εξαγωγή του βουτύρου από καβουρδισμένους σπόρους.

Σήμερα το Βούτυρο Κακάο χρησιμοποιείται τόσο από τις βιομηχανίες σοκολάτας , όσο και από τις βιομηχανίες παραγωγής καλλυντικών και φαρμακευτικών ειδών.



ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Με ιδιαίτερο τρόπο μαλακώνει τις ξηρές ταλαιπωρημένες επιδερμίδες, καθώς έχει έντονη διεισδυτική δράση.

Χαρίζει αντιγηραντική δράση και νεανική όψη στην επιδερμίδα.



ΧΡΗΣΗ

Λιώστε το σε μπεν-μαρί και στην συνέχεια απλώστε το στο σώμα σας, στο πρόσωπο.

Επίσης αν θέλετε να το αναμίξετε με τις κρέμες σας είναι καλύτερα να το υγροποιήσετε σε μπεν μαρί.