Wish List 0

Βούτυρο Kαριτέ - 100γρ

6.56€

  • Product Code: L-1202
  • Availability: In Stock
  • Ex Tax: 6.56€

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Βούτυρο Καριτέ (Shea Butter) προέρχεται από την επεξεργασία των καρπών του δέντρου Vitellaria Paradoxa, το οποίο το συναντάμε στη Δυτική και Κεντρική Αφρική.

Το δέντρο αρχίζει να παράγει καρπούς, οι οποίοι μοιάζουν με μεγάλα δαμάσκηνα, όταν φτάσει σε ηλικία 10-15 ετών.

Το Βουτυρο Καριτε φαίνεται να ήταν γνωστό από την εποχή της Αρχαίας Αιγύπτου, καθώς υπάρχουν κείμενα που αναφέρουν τη μεταφορά του με καραβάνια.

Το όνομα του προέρχεται από τη Σενεγαλέζικη λέξη ghariti που περιγράφει το δέντρο και η οποία στα Γαλλικά αποδώθηκε ως "karité".


ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Έχει καταπληκτικές ενυδατικές ιδιότητες και αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και βοηθάει στη διατήρηση της φυσικής υγρασίας.

Αυξάνει την άμυνα της επιδερμίδας έναντι των εξωτερικών συνθηκών (όπως είναι η μόλυνση και η ηλιακή ακτινοβολία), ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί ως αντιγηραντικός παράγοντας ιδανικό για σύσφιξη και αναζωογόνηση της επιδερμίδας.

Αποτελεί ένα αυτόνομο σύστημα που διενεργεί στη δόμηση της γυναικείας ομορφιάς και ευεξίας.


ΧΡΗΣΗ

Παρόλο που είναι στέρεο σε θερμοκρασία δωματίου, λιώνει αμέσως όταν έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα και της χαρίζει, άμεσα, βαθιά και αποτελεσματική ενυδάτωση.

Όταν χρησιμοποιείται για την παρασκευή σαπουνιών αποτελεί ένα καταπληκτικό προϊόν το οποίο χαρίζει πλούσιο απαλό αφρό.

Βρίσκει εφαρμογή ευρέως στην κοσμετολογία (κρέμες και λοσιόν σώματος) καθώς προστατεύει από την γήρανση του σώματος δίνοντας μια μεταξένια απαλότητα και αποβάλλοντας την ξηρότητα.

Ακόμα, για την ικανοποίηση οποιασδήποτε απαίτησης μπορεί να αναμειχθεί με άλλα συστατικά για την παρασκευή σπιτικών καλλυντικών (λοσιόν και λάδι σώματος, κρέμα για τα μάτια και όλο το σώμα, λάδι σώματος, conditioner).