Wish List 0

Βανίλια Εκχύλισμα - 10ml

4.65€ 5.81€

  • Product Code: RAC-1031
  • Availability: In Stock
  • Ex Tax: 4.65€

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Η Βανίλια προέρχεται από το φυτό Vanilla planifolia το οποίο είναι μία σαρκώδης αναρριχόμενη Ορχιδέα που αναπτύσσεται γύρω από τον κορμό άλλου δένδρου ή με κάποιο άλλου είδους στήριγμα. Η βανίλια παράγεται σε πέντε περιοχές του κόσμου. Η βανίλια που παράγεται στην Μαδαγασκάρη, Κομόρες, Reunion, Σευχέλλες, αποκαλείται Bourbon και θεωρείται ποιοτικά ανώτερη με την πιο κρεμώδη, γλυκιά γεύση. Άλλες περιοχές καλλιέργειας είναι η Ινδονησία, η Ταϊτή, η Ινδία και το Μεξικό, όπου ο καρπός έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά κάθε φορά. Οι καρποί της συλλέγονται και τυλίγονται για να υποβληθούν σε υψηλή θερμοκρασία και υγρασία για να απαλλαγούν από μικροβιακά φορτία, να πάρουν το χαρακτηριστικό τους χρώμα και να κρατήσουν τα έλαιά τους.


ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Συμβάλει αποφασιστικά στην αποβολή των επιφανειακών τοξινών και των νεκρών κυττάρων από το δέρμα. Επίσης, είναι γνωστή η αντιγηραντική του δράση.

Η σύνθεση του, συμβάλει στην αναγέννηση της επιδερμίδας και τη διατήρηση της υγρασίας.

Αποτελεί ιδανικό συστατικό για καλλυντικά προϊόντα περιποίησης της ευαίσθητης και ευερέθιστης επιδερμίδας.

Θεωρείται ότι μειώνει το φόβο, την κατάθλιψη και την κόπωση, και είναι αφροδισιακή ιδιαίτερα για το ανδρικό φύλο.


ΧΡΗΣΗ

Είναι φυτικό προϊόν το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε τύπο καλλυντικού (lotions, creams,oils, balms κ.α).

Όπως και στη περίπτωση των αιθέριων ελαίων, η συμμετοχή των εκχυλισμάτων στα καλλυντικά δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το 2,0%, καθώς είναι ιδιαίτερα ισχυρά (1:3).


Προσοχή!

Αντενδείκνυται η εσωτερική λήψη.

Για την καλύτερη και ασφαλή χρήση τους είναι καλύτερα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας.